.

Levyjä ja ääninäytteitä

  • Levyjä voi saada omakseen tilaamalla eero(at)musiikkiarakkaudella.fi. Postitus on 4 euroa.

    Tästä pääset Soundcloudiin kuuntelemaan näytteitä Ullan ja Eeron cd-levyiltä. (Teostomääräysten vuoksi lyhennetty)

  • Muuttuvat laulut  ja Rakkaus merkillinen maa ovat loppuunmyyty, digitaalisena voi tilata. 

  • Tästä pääset Ulla Marian sivulle Bandcamppiin, josta voi kuunnella ja ostaa albumeita digilatauksena

ULLA MARIA: MUUTTUVAT LAULUT, LUOMACD-1, 1999

Tämän levyn tein lauluista, mitkä olivat tärkeitä toipuessani vakavasta masennuksesta .  Olen testannut niiden toimivuuden itse.  Myin sitä myös mielenterveysmessuilla  luomulääkkeenä ja paljon on pidetty ja kehuttu toimivuutta. Leinon Mua pelottaa kappaleesta joku epäili, että ei voi olla parempi kuin Loirin versio. Kävi autossa kuuntelemassa ja kehui, että on 13 kertaa parempi. Makuasioista ei voi kiistellä. Joku sanoi kuunnelleensa sitä joka päivä 1,5 v. Joku toinen kertoi oli kuunnellut autolla ajaessaa, alkanut itkemään ja ajanut toisen auton perään. Pitänee laittaa varoituskolmio. Lauluvalinnat kertovat myös toipumisen prosessista. 

Muuttuvat laulut kuvaa sisäistä muutosta. Se on kaipuuta yhteyteen, vajoamista yksinäisyyteen ja pelkoihin ja taas takaisin yhteyteen. Rakkaus on kaikista voimakkain tunne. Laulut sanoituksineen ja Ulla Marian ääni herättävät kuulijan. Ne antavat toivoa ja luvan mennä syvälle omiin tunteisiin. Isot kysymykset elämän merkityksestä ja rakkauden mysteeristä ovat läsnä tällä cd:llä, aidosti, vailla kaupallisuuden kuorrutetta.

1. JÄIT VlERELLEIN  2. HUOMENNA ON PAREMMIN 3.AURINKOLAULU 4. ETTÄ KYSYISIMME 5. MUA PELOTTAA  6. SISÄLTÄNI PORTIN LÖYSIN 7. AlKA LAULAA, TANSSIA JA KASVAA  8. RAKASTA MINUA 9. MUUTTUVAT LAULUT 10. KURJET SAAPUVAT11. SE KUITENKIN LllKKUU 12. HAI HORTTOKAALOTULLA MARIA: RAKKAUS ON MERKILLINEN MAA,  LUOMACD-2, 2001 

"Rakkaus on todellakin merkillinen maa. Tällä levyllä puhuu rakkaus, nimenomaan eroottinen rakkaus. Jo cd:n nimi on arvoituksellinen ja kiinnostusta herättävä. Laulajan ääni ei keimaile tai mielistele, eikä silottele raskaitakaan kokemuksia. Niitähän riittää jokaisen elämän varrelle, kun puhutaan rakkaudesta. Ulla Maria laulaa kypsän ja haavoittuvan naisen vahvuudesta, jämäkästi ja nöyrästi. Tällä cd:llä on äänessä särmikäs, elämän satuttama nainen. Hän kykenee kohtaamaan tosirakkauden ja tietää jo, mitä tahtoo. Vahvaa, välittävää ja uskottavaa tulkintaa, jota jää mielellään kuuntelemaan. Tulee tunne, "ettei pirä jäärä tulehen makaamaan" , vaikka rakkaus onkin pettymysten maa."

1. NÄIN TIETÄNI KÄYN 2. HILJAINEN LAULU 3. ROSALINAN LAULU 4. KUUTAMON POIKA 5. RAKKAUS - MERKILLINEN MAA 6. SURUTYÖ 7. VALMISTA VUODE KAHDELLE 8. TÄÄ YÖ 9. LYYRINEN LAULU 10. TYTTÖ JA TANSSIVA KARHU 11. YOUKALI 12. MEREN LAULU 13. O GRANDE AMOR


Suvisia suruja, LUOMACD-3, 2003, 15 €

Levy on tavattoman ehjä kokonaisuus teemallisesti.

Tänä kooste syntyi tarpeesta kuvata suomalaista sielua luonnon kuvien kautta. "Metsä kirkkoni olla saa". Tässä on myös englanninkielelle käännetyt sanat, suomalaista sielua voi ymmärtää siis myös muut kuin suomalaiset. Tässä soivat aikuisen, kypsän naisen levollisuus ja rakkaus musiikkiin. Valtavan vivahteikas ja tunteikas tummasävyinen sointi sopii kuin nakutettu levyn sanoihin, jotka ovat suomalaisen lyriikan kärkeä. Laulut voisivat olla depressiivisiä - sanoituksissaan yksinäisyyttä ja melankoliaa - mutta ne eivät ole. Ne jakavat kaipuun tunteita kotoisesti, pelkistetysti ja jotenkin koruttoman aistillisesti käyttäen hyväkseen luonnon sanastoa. 

1. SUVISIA SURUJA 2. KULTAKALAT 3. KANSANSÄVELMÄ 4. PALAA LUOKSENI 5. NOCTURNE 6. KESÄYÖ 7. SUOPURSU 8. KESYTETTY 9. KOIVU 10. SUVISERENADI 11. MAAILMA ON KAUNIS 12. SYYSLAULU


MISSÄ KÄVIT?, LUOMACD-4, 2004, 15 €

"Rakkaus on ikuista, vain kohde vaihtuu". Ulla kertoo: "Tämä levy syntyi suhteemme alkuaikoina. Ex-mieheni oli yhtäkkisesti jättänyt minut ja muutin sen rakkauden merkiksi annetun sormuksen romukultana rahaksi. Ostin niillä rahoilla renesanssisohvan, minkä kunnostin ja myin. Niillä rahoilla ostin studioaikaa Eero Nikolaille, koska pidin kovasti hänen tulkinnoistaan."

Nikolai Bladin (alias Eero Lehtisen) kolmas CD "Missä Kävit?" on omistettu tangoille. Taiteilija kokosi ohjelmiston suomenkielelle käännetyistä argentiinalaisista tangoista höystettynä parilla kotimaisella ja omalla sävellyksellä. Argentiinalaista tangoa säestettiin alun perin kitaroilla ja lauletut tekstit kertoivat melko realistisesti tai kantaaottavasti ympäröivästä todellisuudesta ja laulajan tunteista. Suoruus ja läsnäolo ovat jotain samaa kuin vaikkapa country-bluesin mies ja kitara -asenne. Ruman kauniisti, verta, hikeä ja kyyneleitä kaihtamatta tämän tangokoosteen kääntäjinä/tekstittäjinä ovat Ahti Taponen, Siboney Oroza, Nikolai Blad, Daniel Katz, Riku Keskinen ja Marko Uolamo.

1. MARLEENA (Malena) 2. NAKKIKIOSKI (Chorra) 3. KAKSI GARDENIAA (Dos gardenias) 4. BUENOS AIRES +4 (Sus ojos se cerraron) 5. VARJOTANGO (Melodia de Arrabal) 6. LINNUT MEREN YLLÄ, (Los pajaros perdidos) 7. EL CHOCLO 8. ÄLÄ SAATA MIESTÄ KOTIIN (Man From Reno) 9. ENNEN KUIN AURINKO LASKEE 10. MISSÄ KÄVIT?(Esta Noche Me Emborracho) 11. KUUBALAINEN POKERI 12. MIKÄ ILMESTYS 13. TUULEN KANSSA 14. HYVÄSTI, KAVERIT (Adios muchachos)


Rakasta minua tällaisena hulluna, LUOMACD-5, 2005, 10 €

Tätä kokoomalevyä varten on äänitetty argentiinalainen tango "Balladi eräälle hullulle". Laulut 1 ja 4 ovat Ulla Marian levyltä "Muuttuvat laulut"-, laulut 2 ja 6 levyltä "Rakkaus on merkillinen maa"- ja laulu 5 "Suvisia suruja" -levyltä.
1. AlKA LAULAA, TANSSIA JA KASVAA 2. ROSALINAN LAULU 3. BALLADI ERÄÄLLE HULLULLE (Balada para un loco) 4. MUA PELOTTAA 5. MAAILMA ON KAUNIS 6. MEREN LAULUUnto, Toivo, Rakkaus - Finnish tangos, LUOMACD-6, 2007, 15 €

Tälle levylle antoi innoitusta taannoinen Sveitsin kiertue. Sveitsissä on aktiivinen suomalaisen tangon ja musiikin harrastajaporukka. Emme halunneet esittää samaa kuin Seinäjoen tangomarkkinat, vaan nostaa tekstit ja sävellykset niiden ansaitsemaan arvoon.  Hienoja teoksia. 


"Tango on aikamme kansanlaulu."

Ulla Marialle ja Nikolaille tango ei ole tanssimusiikkia, vaan vahvan ilmaisun ja aidon tunteen vaativaa etnomusiikkia. Levyllään "Unto, Toivo, Rakkaus" duo on tuonut aivan uuden koskettavan vivahteen suomalaisen tangon klassikkosäveltäjien Unto Monosen ja Toivo Kärjen musiikkiin. Ulla Maria ja Nikolai ovat ottaneet suomalaisen tangon melankolisuudesta sen parhaat puolet ja yhdistäneet ne elämänjanoiseen tunteikkuuteen ja hupailevaan leikittelevyyteen. Mukana on niin mustalaismusiikin kuin afroamerikkalaisen calypsomusiikin elementtejä. Ulla Marian aito, syvältä kumpuava ääni ja Nikolain laulullinen ilmeikkyys ja taiturillinen soitanta tekevät kokonaisuudesta herkullisen monipuolisen. Tekijöitä rohkaisi myös äänityksiä edeltänyt Sveitsin kiertue. Siellä he tajusivat tämän musiikin kaikupohjan myös ulkomaisille kuulijoille sekä suomalaisen roson arvon.


1. RAKKAUDEN RIKKAUS 2. MÄRKÄÄ ASFALTTIA 3. SATUMAA (calypso) 4. PUNAISET LEHDET 5. LAULAVA SYDÄN 6. SAMMUNUT NUOTIO 7. MUISTA MINUA 8. TANGO MERELLÄ 9. YÖN HILJAISUUDESSA 10. TÄYSIKUU 11. TYTTÖ TISKIN TAKAA 12. YÖN TUMMAT SIIVET